+31(0)515 412853 info@glashandelsneek.nl

Onlangs waren er op een bouwlocatie in Amstelveen door de glasfabrikant bij een klant isolatieruiten aangeleverd op houten bokken. Normaal wordt glas op metalen bokken geleverd die na leegmelden weer retour gaan naar de fabriek. Nu bleven deze houten bokken echter staan en werden niet opgehaald. Wat nu….. werd gevraagd door onze klant, ik wil opruimen!

Aangezien Glashandel Sneek duurzaamheid en hergebruik belangrijk vindt, zochten we naar een oplossing.

Tegenover ons bedrijfspand aan de Smidsstraat 18 in Sneek is het bedrijf Wurkjouwer gevestigd. Wij hadden al gezien dat zij daar houten voorwerpen maken in combinatie met fietsonderdelen. Bij navraag of men ook extra hout kon gebruiken was het antwoord; ja graag!

 “Bij Wurkjouwer richt men zich specifiek op activiteiten. Met als doel de deelnemer in beweging te krijgen, te ontwikkelen en weer mee(r) te laten doen in de maatschappij. Wurkjouwer is een samenwerking met de gemeente De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. De activiteiten bestaan onder andere uit het leren en gebruiken van de Nederlandse taal. Voor anderstaligen. En het creatief bezig zijn om de talenten weer te ontplooien. Daarnaast hebben ze diverse projecten zoals een fietsenmakerij, een moestuin en het opknappen van meubilair.”

Met een vrachtwagen van de firma Vermaning uit Sneek, zijn alle houten glasbokken opgehaald uit Amstelveen en naar Sneek gebracht. Daar zijn ze bezorgd bij Wurkjouwer. Intussen zijn er al diverse voorwerpen van gemaakt zoals tuinstoelen, plantenbakken en lampen.

Circulair samen goed bezig

  • de fabrikant die niet meer de houten glasbokken hoefde op te halen,
  • de klant die een opgeruimde bouwlocatie had,
  • Wurkjouwer die gratis hout kreeg en er mooie dingen van kon maken,
  • Glashandel Sneek blij dat we weer een steentje hebben bijgedragen aan een circulaire bouweconomie.