+31(0)515 412853 info@glashandelsneek.nl

Glashandel Sneek BV mocht in het historisch Museum Warkums Erfskip, MetaPlus achterzetramen plaatsen. Bij een geregistreerd museum hoort ook een goed klimaat om de objecten in goede toestand te kunnen bewaren voor de toekomst. Alle ramen zijn daarom voorzien van achterzetramen.

Enkelglas ramen in historische panden kunnen het woon- en werkplezier behoorlijk verstoren door tocht, koudeval en slechte (geluids)isolatie. De MetaPlus achterzetramen lossen al deze problemen in één keer op zonder het karakteristieke gevelbeeld te veranderen.

Achterzetramen isoleren het gehele raam, waardoor tochtproblemen tot het verleden behoren en een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Ook zorgen de achterzetramen voor uitstekende geluidsisolatie.

Alle MetaPlus achterzetramen worden aan de binnenzijde geplaatst (daarom spreken wij liever van achterzetramen dan van voorzetramen). Zo blijft de gevel aan de buitenzijde ongewijzigd. Ook aan de binnenzijde worden de ramen zo onopvallend mogelijk gemaakt. Alle achterzetramen zijn te openen zodat de oude ramen gereinigd en onderhouden kunnen worden. Plaatsing aan de binnenzijde heeft ook als voordeel dat de kans op condensvorming tussen het oude en het nieuwe raam minimaal is.