+31(0)515 412853 info@glashandelsneek.nl

Per 1 oktober 2022 heeft de Olijslager Groep de noordelijke glasgroothandel Glas-LinQ overgenomen, met vestigingen in Deventer en Meppel.

De Olijslager Groep is met de bedrijven VAG Glas en Glashandel Sneek al actief op het gebied van adviseren, verkopen en plaatsen van glas in de Noord-Nederlandse markt. Door de overname ontstaat de grootste onafhankelijke glasgroothandel van Noord-Nederland.

Glas-LinQ eigenaar Rob Hinne over de verkoop van zijn bedrijf: “Van jongs af aan ben ik actief in de glasmarkt en de laatste jaren als eigenaar van Glas-LinQ. Dit jaar word ik 67 en dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik ben dan ook heel blij dat de Olijslager Groep deze stap heeft gezet. Hiermee is de continuïteit van glasleveranties door een onafhankelijke, solide groothandel aan onze relaties gewaarborgd”.

Thomas Haan, verantwoordelijk voor de glasactiviteiten binnen de Olijslager Groep, noemt de overname een unieke kans. “Niet vaak komt er een overnamekans voorbij die perfect past bij je bedrijf. Beide bedrijven combineren technische kennis met een hoge servicegraad. Wij zijn met VAG Glas Groningen en Glashandel Sneek al met name actief in Groningen en Friesland. Door deze overname krijgen we ook voet aan de grond in Drenthe en een deel van Overijssel”.

Alle medewerkers van Glas-LinQ zijn mee over gegaan naar de nieuwe eigenaar en blijven werken vanuit hun huidige vestiging. Voorlopig zullen de bedrijven Glas-LinQ, VAG Glas en Glashandel Sneek onder eigen naam doorgaan.